De duurzame omschakeling van vers naar (super) bevroren

In Japan weet men al lang dat -60°C super bevroren tonijn de beste optie is en de hoogste kwaliteit heeft voor rauwe consumptie van sushi. Het is puur natuurlijk en kwalitatief kan geen enkele verse vis concurreren met deze methode en kwaliteit, waarbij de tonijn binnen enkele uren na de vangst wordt ingevroren op -60°C. Interseafish maakt zich al vele jaren zorgen over duurzaamheid en we zetten ons in om ervoor te zorgen dat onze kleinkinderen nog steeds van deze heerlijke vis kunnen genieten. Zoals vermeld in een eerdere nieuwsbrief, is onze topkwaliteit -60°C tonijn nu ook MSC gecertificeerd. De duurzaamheid van dit product stopt hier echter niet. Als je erover nadenkt, is het natuurlijk erg krom dat verse tonijn per vliegtuig wordt vervoerd, wat de kwaliteit niet verbetert maar wat verse tonijn wel een duurdere en minder duurzame optie maakt. Gelukkig hebben wij veel klanten die niet graag vanaf de zijlijn toekijken als het om duurzaamheid gaat maar daadwerkelijk het voortouw nemen en onze MSC -60°C tonijn kopen. Dit geeft veel voordelen zoals een betere en stabielere kwaliteit, een stabieler aanbod tegen een goedkopere prijs maar bovenal beter voor het milieu.


Daarnaast hebben wij geïnvesteerd in onze bijdrage aan duurzaamheid en een nieuwe grotere -60°C opslag laten bouwen. Onze eerste opslag was verouderd en niet erg duurzaam meer. De nieuwe opslag verbruikt 45% minder stroom en is dus een stuk milieuvriendelijker! Dus als u tonijn van topkwaliteit wilt zonder die belachelijke toevoegingen, tegen een betere en stabielere prijs die niet alleen beter is voor uw gezondheid, maar ook beter voor het milieu, laat het ons dan weten!

 

 

 

 

 

 

Foto bron: Marine Stewardship Council (MSC)