Nog steeds veel bijgekleurde tonijn met vele gezondheidsrisico’s

Tot op heden worden er nog steeds verschillende bijkleuringstechnieken gebruikt om tonijn die niet geschikt is om rauw te eten roder te maken en deze te verkopen als Sashimi-kwaliteit. Europese voedselfraude-onderzoeken brengen veel illegale zaken aan het licht waarin er geknoeid wordt met het kleuren van tonijn.

Nog steeds veel bijgekleurde tonijn met vele gezondheidsrisico's

Bron foto: NPO, Keuringsdienst van Waarde
Gevaarlijke, bedorven tonijn: behandeld vs. onbehandeld 

Gezondheidsrisico’s van bijgekleurde tonijn

Hierin wordt er veel gebruik gemaakt van o.a. koolmonoxide, nitrieten en nitraten, terwijl dit risico’s met zich meebrengt voor de gezondheid van de consumenten. Ook histamine besmetting kan optreden tijdens het bijkleuringsproces wanneer de tonijn onvoldoende gekoeld is, wat voedselvergiftiging als gevolg kan hebben.

Het gevolg: een onstabiele markt

Ondanks dat het kleuren van tonijn op veel manieren illegaal is, blijven er onderzoeken naar boven komen dat dit nog steeds gebeurt. Dit zorgt voor een onstabiele markt, doordat het voor een ontzettend lage prijs kan worden aangeboden zonder dat de gezondheidsrisico’s in acht worden genomen. Niet alleen voor ondernemers die natuurlijke en niet behandelde tonijn aanbieden zorgt dit voor problemen, maar ook voor de consumenten die dit (vaak onwetend) gewoon consumeren.

100% natuurlijke en onbehandelde tonijn bij Interseafish

Zoals u weet hebben wij alleen 100% natuurlijke en onbehandelde tonijn in ons assortiment. Ondanks het feit dat de gekleurde tonijn voor oneigenlijke concurrentie zorgt bij ondernemers, zullen wij altijd die gezonde, 100% natuurlijke tonijn aanbieden. Gelukkig merken wij ook dat steeds meer klanten niet meer mee willen werken aan deze illegale praktijken. Aanvragen voor onze echte Sashimi-kwaliteit Superfrozen Tonijn zijn dan ook opmerkelijk gestegen. De grote en vooral duidelijke verschuiving in de markt voor onbehandelde producten die geen gezondheidsrisico’s met zich meebrengen, zal een steeds grotere rol gaan spelen in de komende jaren.

Benieuwd geworden naar onze natuurlijke tonijn of heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

Interseafish natuurlijke en onbehandelde tonijnInterseafish natuurlijke en onbehandelde tonijn