Recept voor gebakken nobashi's met heerlijke panko

Bereidingstijd
15 minuten

4 porties
270 kcal/portie

Ingrediënten:

-          1 tray Interseafish merk Nobashi vannamei 4L (400g)
-          80g bloem
-          2 eieren
-          3g knoflookpoeder
-          3g paprikapoeder
-          Zonnebloemolie
-          Citroen partjes
-          Panko paneermeel
-          Saus (zoete chili of remoulade)
-          Zout & pepper

Kookinstructie:

Verwarm de zonnebloemolie voor in een pan tot 180°C.

Spoel de ontdooide nobashi garnalen zorgvuldig af en droog ze met keukenpapier. Bereid vervolgens 3 kommen voor:

  1. Meng de bloem, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper naar smaak in de eerste kom;
  2. Klop de eieren los in de tweede kom;
  3. Voeg panko paneermeel toe aan de derde kom.

Doop de nobashi's één voor één in de bloemmix, dan in de eiermix en ten slotte in de panko paneermeel tot ze goed afgedekt zijn.

Bak de gecoate nobashi’s totdat ze lekker krokant zijn, dit duurt ongeveer 4-5 minuten.

Leg de nobashi's op een keukenpapier voordat je ze op het bord legt, voeg wat citroen partjes en zout toe samen met een saus naar keuze. We raden zoete chili of remoulade aan voor dit voorgerecht. Eet smakelijk!