Actuele grondstof- en prijsontwikkelingen

De grondstofprijzen stijgen al geruime tijd en de grondstofprijzen in de visindustrie zijn helaas geen uitzondering. Bijna alle producten zijn in prijs gestegen en door de 2 jaar Covid-19 pandemie ervaren we momenteel een negatieve impact op het aanbod.


Naast een moeizame aanvoer en stijgende grondstofprijzen hebben we te maken met stijgende inkoop- en transportprijzen die door het dak zijn gegaan.


Als klap op de vuurpijl hebben we allemaal te maken met extreem hoge energieprijzen zoals gas en benzine als gevolg van de voortdurende invasie van Rusland in Oekraïne. Er is dus helaas geen ontkomen aan serieuze prijsstijgingen van visproducten op dit moment of in de nabije toekomst.


Ondanks dat Omicron, hoewel zeer besmettelijk, veel onschadelijker is dan eerdere mutaties, draaien veel fabrieken op een lagere capaciteit als gevolg van Covid-19-gerelateerde afwezigheid van productiepersoneel. Niemand weet natuurlijk waar en wanneer dit allemaal zal eindigen, maar we zouden Interseafish niet zijn zonder continu te investeren in onze toekomst en klanten. Hoewel het niet hetzelfde is als vissen in een vat schieten, werken we nog dagelijks hard om de kwaliteitsproducten te krijgen die u gewend bent.

 

 

 

foto bron: Hyundai Merchant Marine