De huidige situatie omtrent de Soft Shell Crab

Soft Shell Crab Interseafish

Sinds vorig jaar is het heel lastig om aan genoeg Soft Shell Crabs te komen. Dat komt doordat de Soft Shell Crab erg gevoelig is voor weercondities, maar ook voor klimaatveranderingen op origine. Hierdoor hebben wij een sterftepercentage van 80% in onze kwekerij met als gevolg dat de prijzen reeds zijn gestegen met 50% en wij geen mogelijkheden zien om wat aan te kunnen bieden in de komende paar maanden.

Wij verwachten dat onze eerstvolgende container, welke door deze omstandigheden flink vertraagd is, in augustus 2019 zal aankomen. De volgende maten zullen dan beschikbaar zijn: Medium, Hotel, Prime, Jumbo en Whale.

Mud Crab, ofwel Scylla Serrata

Wij kopen alleen de beste Soft Shell Crabs die er beschikbaar zijn en dat is de Mud Crab, oftewel Scylla Serrata. Een kleine producent in Thailand produceert enkel voor ons en gebruikt hiervoor top verse krabben. De krabben worden gekweekt in een natuurlijke en niet vervuilde omgeving waar geen antibiotica wordt gebruikt gedurende het kweekproces. Het kweekproces dat onze producent volgt is simpelweg natural molting van de krabben, waardoor ze een uitstekende en consequente textuur en smaak hebben.

Het verschil in de manier van werken:

Natural Molting (Interseafish Crabs)

Forced Molting (andere producenten)

  • Krabben zijn volwassen genoeg en het molting proces komt vanzelf op gang
  • Benen en klauwen zijn geknipt om molting te forceren
  • Benen en klauwen zijn in verhouding met het lijf door het natuurlijk op gang komen van het molting proces
  • Benen en klauwen zijn aanzienlijk kleiner en dunner dan het lijf door het geforceerde molting proces
  • Vol met vlees
  • Minder vlees

 Soft Shell Crabs bij Interseafish

Onze kwekerij is gelegen dichtbij de BRC gecertificeerde fabriek zodat wij een hoge kwaliteit en een super vers product kunnen garanderen. Bent u ook geïnteresseerd in onze Soft Shell Crabs? Wees er dan snel bij!

Laat het ons weten