De start van het ikura seizoen

Ikura is de Japanse term voor zalmkuit en wordt gekenmerkt door grote, mollige, oranje eitjes.
Het wordt ook wel rode kaviaar genoemd. Deze grote eieren hebben een zachte textuur en een zilte smaak. Ikura is een van de gezondere ingrediënten  waar je van kunt genieten.

Er zijn andere soorten viskuit die in de Japanse keuken worden gebruikt, hoewel ikura een van de meest voorkomende is. Tobiko is de kuit van flying fish en is feloranje van kleur, Uni bestaat uit zee-egelkuit die zorgvuldig uit een zee-egel wordt verwijderd en rauw of gekookt kan worden gegeten. Deze zee-egelkuit is ook in andere gebieden behoorlijk populair. Landen die Pacifische zalm oogsten en/of Red Caviar produceren, zijn: Japan, Rusland, de Verenigde Staten en Canada.

Zalmkuit is rijk aan omega-3-vetzuren, heeft een gezonde hoeveelheid antioxidanten en vitamine B12, C, E en D.

Interseafish is een directe importeur van Salmon Roe MSC uit Alaska. We kopen van het beste eiland waar eieren groot zijn, met een mooie kleur en de smaak is uitstekend. Meestal chum nummer 1, zachte en harde schaal maar ook Roze Roe. Het seizoen is net begonnen dus we verwachten rond september – oktober de eerste voorraden in Europa te hebben. Verkrijgbaar met verpakkingen van 1 kg, 500gr en 250 gr. Vraag ons verkoopteam om meer informatie.