De ware betekenis van sashimi kwaliteit vis

De kwaliteit en versheid van de rauwe vis die wordt gebruikt voor de bereiding van sushi of sashimi is erg belangrijk. Sashimi-gesorteerde vis is eigenlijk een ongereguleerde term die wordt gebruikt om vis te beschrijven die veilig is voor rauwe consumptie.


De meeste visleveranciers gebruiken de term sashimi-kwaliteit om aan te geven dat hun product van hoge kwaliteit is, supervers en met extra zorg wordt behandeld om het risico op door voedsel overgedragen ziekten te voorkomen. Voor andere leveranciers betekent dit extra beetje "zorg" het toevoegen van E-nummers en andere kunstmatige kleurstoffen aan de productie zoals koolmonoxide, nitrieten en nitraten. Dit soort behandelingen worden gebruikt om de kleur van tonijn te veranderen, ook al gaat dit gepaard met verschillende gezondheidsrisico's voor consumenten. Een uitbraak van histamine is één voorbeeld dat zeer waarschijnlijk kan optreden in het kleurproces wanneer de tonijn onvoldoende wordt gekoeld, wat kan leiden tot voedselvergiftiging.

Voor Interseafish betekent het extra beetje zorg iets heel anders namelijk dat wij alleen 100% natuurlijke en onbehandelde sashimi-kwaliteit tonijn in ons assortiment hebben wat de veiligste, gezondste en beste optie is voor de consument. Omdat wij geloven dat echte sashimi-kwaliteit nergens mee moet worden behandeld zodat je de versheid van de vis echt kunt proeven zoals het hoort te zijn met sashimi-kwaliteit.

Om onze sashimi kwaliteit te kunnen beloven en te garanderen doen wij:
- Onze verpakkers op regelmatige basis bezoeken om de kwaliteit en fabricageprocessen te controleren;
- De temperatuur van onze -60°C containers monitoren tijdens transport overzee;
- Microbiologische testen uitvoeren op onze producten bij aankomst in Europa;
- Onze sashimi producten opslaan in onze eigen -60°C vriezer om de hoge kwaliteit van de sashimi tijdens opslag te behouden.


Wij bieden onze tonijn aan in loins, chunks en saku. Hoewel saku duurder is om te kopen, biedt het voor onze klanten veel voordelen alsook lagere kosten omdat:
1. De saku alleen in plakjes gesneden hoeft te worden en er dus geen gespecialiseerde sushi-chef meer nodig is;
2. Er nauwelijks tot geen snijverlies is;
3. Restauranten precies kunnen berekenen hoeveel ze nodig hebben voor een dag en dus weinig restant van het product overhouden;
4. Het gemakkelijk is om een extra saku blok te ontdooien als de verkoop van tonijn onvoorzien sneller gaat en het nog steeds dezelfde hoge kwaliteit zal zijn voor de consument.


Neem contact met ons op voor meer informatie over onze 100% natuurlijke sashimi tonijn, onze ontdooiadviezen of een offerte!