Gegrilde Koningskrab met citroen/knoflookboter

Bereidingstijd
15 minuten

4 porties
539 kcal/portie

Ingrediënten:

-          4 Interseafish Gekookte Koningskrabpoten
-          100g gezouten roomboter op kamertemperatuur
-          Sap en schil van 1 citroen
-          2 teentjes knoflook
-          Scheutje olijfolie
-          Versgemalen peper en zout
-          1 volkoren stokbrood

Bereidingswijze:

Ontdooi de gekookte koningskrabpoten voor de bereiding.

Verwarm de oven voor op 170°C.

Snijd de Koningskrabpoten doormidden en leg ze met de schaal naar beneden op een bakplaat met bakpapier.

Was en rasp de citroen, doe de rasp in een kom en voeg 3/4 van het citroensap toe. Pers de teentjes knoflook en voeg samen met de gezouten roomboter op kamertemperatuur toe aan de kom en meng grondig.

Wrijf de koningskrabpoten in met de citroen/knoflookboter en gril ongeveer 15 minuten in de oven.

Besprenkel het laatste deel citroensap over de koningskrabpoten samen met een scheutje olijfolie en breng op smaak met wat versgemalen peper en zout.

Serveer samen met een volkoren stokbrood en eet smakelijk!