Het Whitebait seizoen gaat eindelijk van start

Na maanden wachten komt het whitebait seizoen eindelijk langzaam op gang en krijgen we binnenkort de eerste leveringen!

In oktober 2022 hadden we te maken met zeer hoge watertemperaturen van meer dan 10°C en daarom vingen onze vissers alleen normale maten. Ter vergelijking: het water lag in oktober 2021 rond de 5°C.  Gelukkig veranderde het weer in november en december 2022 met temperaturen onder de -20°C. Deze maanden waren echter nog steeds zeer slechte maanden voor de visserij.  De harde wind en sneeuwstormen zorgen ervoor dat we slechts een paar dagen op whitebait konden vissen.

Naast de slechte vangsten daalde de TAC dit jaar met 14%, wat betekent dat er minder whitebait gevangen mag worden. En als klap op de vuurpijl is er een enorme prijsstijging van grondstoffen als gevolg van hoge productiekosten, brandstofkosten, verpakkingskosten en zijn er minder werknemers beschikbaar in de fabrieken.

Whitebait van ons Interseafish merk is een van de beste kwaliteit whitebait die er is en we verkopen dit product al meer dan 30 jaar.  Kleine bootjes vangen elke dag onze whitebait gedurende een paar uur waarna ze onmiddellijk terugkeren naar de fabriek die naast de zee ligt. De vis wordt onmiddellijk uit de vissersboot gelost en verwerkt, allemaal in een paar uur.

De volgende producten zullen binnenkort weer beschikbaar zijn:

-          Naturel Whitebait
-          Gecoate Whitebait
-          Dusted Whitebait
-          HG Gecoate Whitebait
-          HG naturel Whitebait.

Onze producten zijn verkrijgbaar in ons eigen vertrouwde merk maar ook in private label voor retail of bulk. 

Neem contact met ons op