Soft Shell Krab recept

Bereidingstijd 30 minuten

(ontdooitijd niet inbegrepen)

6 porties
372 kcal / portie

Ingrediënten:
- 1kg hele jumbo soft-shell krabben (12 stuks)
- 360g bloem
- 10g zout
- 5g peper
- 180 ml olie
- 90g ongezouten boter (op kamertemperatuur)
- 30g gehakte peterselie
- sap van 3 citroenen

Kookinstructie:
Ontdooi 1kg van onze soft shell krabben, bijvoorbeeld de jumbo's met 12 stuks per kg, voorafgaand aan het koken. Zorg ervoor dat u de plasticfolie van elke soft shell krab verwijdert en de krabben op een bord legt om te ontdooien. Verwarm vlak voor bereiding de oven voor op 100°C.

Wanneer de krabben ontdooid zijn, neem je een kom en meng je de bloem met het zout en de peper. Leg het mengsel gelijkmatig op een plat bord en bedek 2 soft shell krabben aan beide zijden met het mengsel en schud het overtollige af.

Verwarm ondertussen 30ml olie (naar eigen voorkeur) in een sauteerpan tot die heet is en leg de 2 gecoate soft shell krabben in de pan en bak ze tot ze goud en krokant zijn (achterkant 3 minuten en voorkant 2 minuten). Wees voorzichtig, want de krabben kunnen spetteren tijdens het bakken.

Meng de boter met de peterselie en het sap van de citroenen in een aparte kom.

Zodra de soft shell krabben klaar zijn, plaats je ze in een ovenschaal en schenk wat van het boter-, peterselie- en citroenmengsel eroverheen. Zorg ervoor dat je 1/6e van het mengsel gebruikt, zodat er genoeg overblijft voor de andere 5 porties van 2 soft shell krabben. Plaats de afgedekte en bereide soft shell krabben in de oven om ze warm te houden en herhaal alle stappen opnieuw totdat alle soft shell krabben klaar zijn.

Je kunt de soft shell krabben serveren met een bijgerecht naar eigen voorkeur.
Eet smakelijk!

Voor meer informatie over de beschikbaarheid en prijzen:

Neem contact