Spisula recept

Ter inspiratie hebben we een heerlijk recept voor u uitgewerkt. Zodat u deze verrukkelijke zeevruchten zelf kunt bereiden.

 

Bereidingstijd   30 minuten

4 porties            420 kcal / portie

Ingrediënten:
- 1 kilo spisula
- 350 gram spaghetti
- 150 ml witte wijn
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- ½ citroen
- 25 gram roomboter
- Olijfolie
- 1 hand verse peterselie
- Peper en zout

Bereidingswijze:
Ontdooi en was de spisula schelpen. Kook vervolgens de spaghetti al dente.

Schenk een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem terwijl de spaghetti kookt en snipper vervolgens de teentjes knoflook en rode peper en fruit deze aan. Naar gelang van smaak kunnen de peper zaadjes blijven zitten of eruit worden gehaald voor een minder pittig gerecht.

Pluk de blaadjes peterselie van de stengels en hak beide apart fijn. Doe de fijngehakte peterselie stengels bij de knoflook en rode peper in de pan en bak even kort mee aan. Doe de spisula erbij en roer alles even goed om en voeg de witte wijn toe.

Kook de spisula met afgesloten deksel in de pan voor ongeveer 3 minuten totdat alle schelpen open zijn. Pers ondertussen de halve citroen. Voeg vervolgens de gekookte spaghetti toe samen met de fijngehakte peterselie blaadjes, citroensap en boter en roer alles nog een keer goed door. Breng op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

Op zoek naar goede kwaliteit spisula’s van Nederlandse bodem? Meer hierover in onze volgende nieuwsbrief!
Spisula recept.