Succesvolle hercertificering van onze ASC en MSC certificaten!

Op woensdag 4 oktober 2023 hebben we onze hercertificeringsaudit door SGS gehad voor ASC en MSC. De hercertificeringsaudit was alweer 3 jaar geleden dus het was tijd voor een officiële vernieuwing.

Deze keer vergden de voorbereidingen voor de hercertificeringsaudit wat extra werk vanwege de aanvullende ASC CoC Module V5.1-vereisten die vanaf 30 mei 2023 van kracht werden, evenals de aanvullende MSC Labour Eligibility Requirements v1.0 die vanaf 1 mei 2023 van kracht werden. Voor ASC waren er enkele algemene aanpassingen in de procedure en de vereiste voor een Food Vulnerability Assessment (FVA) -procedure, inclusief een up-to-date interventieplan. Voor MSC hebben wij, en onze onderaannemers, een MSC CoC Labour Self-Assessment Form ingevuld met betrekking tot dwangarbeid, onethische praktijken en kinderarbeid.

Net als de vorige keer hebben we onze audit zonder opmerkingen met succes doorstaan en zullen we onze volgende intervalaudit over 18 maanden voor de officiële verlenging over 3 jaar opnieuw hebben.