Tonijntartaar met wakame en wasabi mayonaise recept

 

Bereidingstijd

30 minuten 

4 porties

323 kcal/portie 

Ingrediënten:
-          300g tonijn (of 1 saku blok)
-          400g wakame
-          1 limoen
-          2 eetlepels sojasaus
-          1 eetlepel sesamolie
-          1 eetlepel sushi azijn
-          1 eetlepel mayonaise
-          1 theelepel wasabi pasta
-          Zwarte sesamzaadjes
-          Chili peper poeder
-          Verse koriander

Kookinstructie:
Ontdooi de tonijn saku en wakame voor het avondeten. Lees onze instructies voor het ontdooien van onze tonijnsaku hier.  Snijd de tonijn in kleine blokjes zodra de saku ontdooid is en doe de blokjes in een kom. Voeg de sojasaus, sesamolie, sushi azijn, het sap van een halve limoen en wat chilipeper naar smaak toe en roer alles door elkaar. Zet de kom met gekruide tonijn tartaar in de koelkast tot verder gebruik. 

Vervolgens maak je de wasabi mayonaise door de mayonaise te mengen met het sap van een halve limoen en de wasabi pasta. Wees voorzichtig met de hoeveelheid wasabi pasta die je gebruikt. Het is het beste om te beginnen met iets minder dan 1 theelepel en eerst te proeven voordat je meer toevoegt.

Zodra je de wasabi mayonaise hebt gemaakt is het tijd om de borden te vullen en te garneren met behulp van een ronde uitsteekvorm. Eerst voeg je wat wakame toe in de ronde vorm op een bord en druk je het voorzichtig aan met een lepel. Vervolgens voeg je de tonijn tartaar toe op de wakame en doe je de wasabi mayonaise apart op het bord. Herhaal dit proces voor alle porties.

Garneer de tonijn tartaar met wat zwarte sesamzaadjes en verse koriander.

Serveer direct en geniet van deze heerlijke maaltijd!