Wijziging naar FSSC-22000 V6 – een update over onze reis

In onze vorige nieuwsbrief hebben wij u laten weten dat wij al grote stappen hebben gezet in het upgraden van ons kwaliteitshandboek conform de FSSC norm versie 5.1. De voortgang is de laatste tijd vertraagd door piekuren op kantoor in combinatie met onderbezetting door de vakanties. Aangezien er volgens de nieuwe procedures minimaal 3 operationele maanden nodig zijn, zitten we op een heel strak schema om alles in september af te ronden. De deadline van september is vastgesteld omdat er een nieuwe FSSC versie 6 uitkomt op 1 april 2024 (geen grap!).

Nu september bijna om de hoek staat, zeker met de zomervakantie ertussen, hebben we besloten om voor de FSSC versie 6 certificering te gaan. In de FSSC-22000 versie 6 is er een nieuwe categorie FII voor brokering en trading activiteiten die meer in lijn is met onze scope in vergelijking met categorie FI in versie 5.1. namelijk retail en groothandel.

FSSC versie 6 geeft ons verschillende voordelen omdat we niet alleen meer tijd hebben om de nodige aanpassingen te maken, maar door nu voor versie 6 te gaan, voorkomen we ook dat we de handleiding van versie 5.1 over een jaar moeten aanpassen naar versie 6.

De beslissing om voor versie 6 te gaan in plaats van versie 5.1. verplaatst onze oorspronkelijke FSSC-audit tijdlijn van december 2023 naar medio 2024, aangezien de nieuwe versie pas vanaf 1 april 2024 van toepassing is.

Blijf op de hoogte voor meer updates over onze FSSC-reis!