Top kwaliteit tonijn

Wij hanteren een uitzonderlijk hoge kwaliteitsstandaard voor al onze producten, maar de kwaliteit van onze tonijn is een verhaal op zich. Niet voor niets staan wij bekend om onze bijzondere verwerkingsmethode én hoge kwaliteit.

Kwaliteit van verse tonijn

Om de kwaliteit van onze tonijn zo hoog mogelijk te houden, kiezen we voor een uitzonderlijke verwerkingsmethode, waarbij de tonijn direct na de vangst wordt ingevroren op een temperatuur van -60ºC.

Deze temperatuur is zo laag en de snelheid waarmee de vis wordt ingevroren is zo hoog dat alle chemische processen in het vlees van de vis tot stilstand komen. Als de tonijn op een later moment weer wordt ontdooid is de vis dus nog steeds in exact dezelfde conditie als deze was, een uur na vangst.

De standaard in Japan

Vanwege dit verwerk- en vriesproces heeft de tonijn van Interseafish met afstand een betere kwaliteit dan de tonijn van veel andere leveranciers. Vaak heeft deze tonijn dan al enkele dagen gekoeld gelegen op een vissersboot, waardoor het proces van kwaliteitsverlies al in gang is gezet.

De -60ºC vriesmethode die door Interseafish wordt gebruikt is niet voor niets de standaard in Japan; het land waar ze als geen ander weten hoe belangrijk de kwaliteit van verse tonijn is bij de bereiding van sushi.

 

Bekijk premium vis