Super frozen tonijn

Kwaliteit is een van de belangrijkste eisen van goede tonijn. Als de kwaliteit niet goed is brengt dat gezondheidsrisico's met zich mee. Interseafish staat garant voor het leveren van alleen de hoogste kwaliteit super frozen tonijn. Excellente kwaliteit is voor ons namelijk geen doel, maar een voorwaarde op zich.

Neem contact met ons op


Wat verstaan wij onder super frozen tonijn?

Bij onze super frozen tonijn maken wij gebruik van een unieke verwerkingsmethode. Hierbij wordt de tonijn binnen een uur na de vangst aan boord van het schip ingevroren op een temperatuur van -60ºC. Deze snelle voltooiing van dit proces zorgt ervoor dat de tonijn na het ontdooien exact dezelfde conditie heeft als bij de vangst. Om deze redenen is onze tonijn van Sashimi kwaliteit en uiterst geschikt voor sushi, waarbij de tonijn rauw wordt geconsumeerd.

super frozen tuna

Welke soorten super frozen tonijn leveren wij?

Wij leveren verschillende soorten super frozen tonijn die geschikt zijn voor het bereiden van diverse gerechten:

Bekijk ons volledige assortiment op onze productpagina of download onze brochure.

Wat is de beste manier om super frozen tonijn te ontdooien?

Als u de maximale kwaliteit van de super frozen tonijn wilt behouden, is het van belang dat u de tonijn goed ontdooit. De beste manier om de tonijn te ontdooien is in water die een temperatuur heeft van tussen de 25 en 30 graden. Voor de volledige uitleg kunt u de instructievideo hieronder bekijken.

Deze content is alleen beschikbaar nadat u cookies heeft geaccepteerd.

Accepteer onderaan de pagina de cookies, om de content te bekijken.Is onze super frozen tonijn onbewerkt?

Al onze super frozen tonijn is van Sashimi kwaliteit: puur natuur en helemaal vrij van toevoegingen. Het komt steeds vaker voor dat er gekleurde tonijn verkocht wordt. Deze tonijn is van mindere kwaliteit. Om dit te verhullen wordt een toevoeging gebruikt waardoor de vis roder van kleur wordt en dus verser oogt. Dit neemt grote risico’s met zich mee wanneer u deze bewerkte tonijn gebruikt voor sushi.

Het is in Europa alleen toegestaan om voor consumptie van rauwe tonijn een product te gebruiken die van tevoren diepgevroren is geweest. Bovendien moet deze tonijn aan hoge kwaliteitseisen voldoen en van Sashimi kwaliteit zijn om gezondheidsrisico's te voorkomen. Wij van Interseafish werken uitsluitend samen met leveranciers die tonijn direct na de vangst bevriezen tot -60°C om een zo hoog mogelijke Sashimi kwaliteit te garanderen.

Super frozen tonijn


Waarom Interseafish?

Wij van Interseafish zetten ons sinds 1981 in om visproducten te leveren van de hoogst haalbare kwaliteit. Hier is partnerschap een belangrijk onderdeel van. Het is voor ons alleen mogelijk om deze producten te leveren door onze nauwe samenwerking met verschillende leveranciers. Bovendien is verantwoord ondernemen voor ons een belangrijk onderdeel. Om deze redenen bieden wij MSC gecertificeerde tonijn aan. Visserijen krijgen dit certificaat als ze zich aan drie principes houden:

  1. Er mag geen overbevissing plaatsvinden. Er moet genoeg vis in de zee blijven om de populatie op een gezond peil te houden.
  2. De visserij mag geen significante impact hebben op het zeeleven in bredere zin zoals zeezoogdieren, vogels en koralen.
  3. Het naleven van de duidelijke regels op het gebied van goed beheer. Bovendien is er gedegen wetenschappelijke kennis die ten grondslag ligt aan dat beheer.

Bent u op zoek naar een betrouwbare leverancier van super frozen tonijn? Neem dan gerust contact met ons op.

Vraag direct een offerte aan